O le San Angelo Art Exhibition o loʻo faʻaalia ai galuega faʻaonaponei

San Angelo-Gazing i se mataʻina lauiloa o ata vali e masani ona manaʻomia ai le tele o femalagaaiga.O le "Po o Fetu" a Vincent Van Gogh o loʻo tautau i le Falemataʻaga o Art Modern i Niu Ioka.O le “Teine ma se Tautaliga Penina” a Johannes Vermeer o loo faaalia i The Hague, Netherlands.
Ina ia talisapaia faʻafiafiaga faʻaonaponei o nei ma isi ata lauiloa, e mafai e tagata o San Angelo ona agai atu i le pakaga e latalata i le 19 W. Twohig Street.
I le Aso Lua, Me 4, 2021, na aliali mai ai se ata fou i Paintbrush Alley i San Angelo.Aʻo leʻi oʻo i le 24-itula faʻameaalofa alofa a San Angelo Gives, na faʻaalia e le au ofisa o loʻo galulue i galuega faʻataʻitaʻi i nofoaga e le masani ai, na faʻaalia galuega a nisi o tusiata i le lotoifale.
O isi o loʻo faitau: Na maua e San Angelo Gives le sili atu i le $3.7 miliona, ma o le au tamoʻe pito i luma e aofia ai fafine, tamaiti, ma tagata matutua.
O le fa'asologa o ata o lo'o fa'aulutalaina "Wall of Art History, Paintbrush Lane", fa'atasi ai ma taleni foafoa a Che Bates, Alejandro Castanon, 'Inx' Davila, Zoe Flores ma '2oonz' Maynard Zamora, o se fa'aliliuga fou o galuega iloga o faatufugaga.
"O se faasologa fou tele lenei," o le tala lea a Julie Raymond, peresitene o Rare Place Art."O loʻo matou faʻaogaina ata tusi ata, o tusiata uma a le lotoifale, latou te matua talenia."
Na valiina e Davila lana lomiga o le "Starry Night" ma faʻaopoopoina faʻailoga lauiloa a San Angelo i tua o lenei atavali, e pei o le Mermaid i luga o le Vaitafe o Concho, Double Hills, Cactus Hotel, San Angelo YMCA, taulaga Skate paka, malae taʻalo a tamaiti, ma isi. .
I se savali i le Standard Times, na taʻua ai e Davila na ia tuʻuina le vaaiga masani o San Angelo i totonu o le ata, ina ia maua ai e tagata o le lotoifale se "soʻoga sili" ma lana ata.
O Van Gogh "na tatala oʻu mata i faatufugaga moni," o le tala lea a Davila, o le tusiata a Dutch post-impressionist o le uluai tusiata na faailoa atu ia te ia e se faiaoga faatufugaga.
“Ou te fiafia i tomai faatufugaga faavalevalea...taaloga,” o le tala lea a Davila."O le galuega sili ona lauiloa o faatufugaga e ese mai i le "Mona Lisa" e iloa e tagata....Ou te tuʻuina atu aʻu felanulanuaʻi i totonu."
O isi o loʻo faitau: O le taʻavale nofoaafi a San Angelo na tatalaina mo le taimi muamua i le tele o tausaga.O le mea lea na maua i totonu.
O le toe faia e Maynard Zamora o le "The Son of Man" a René Magritte na faia ai e lenei tamaloa se pulou pulou ma se foliga O ata vali iloga o alii o Apple e sili atu ona mautinoa.
O lo'o i ai fasimoli lanu nuanua i luga o le ata, lea e foliga mai o lo'o fa'afefe i luga o le puipui.O mea lanu siliva e afifi i le pito o le ata, faataamilo i le tamaloa, o lona suti uliuli na liua i le viole ma le piniki.
O se atavali e masani ai le toatele o tagata, o Vermeer's "Girl with a Pearl Earring", e foliga mai e eletise pe a pipii i le puipui.O lanu neon, teuteuga o laulaau ma ata mulimuli i luga o foliga o faʻataʻitaʻiga na aumaia ai lenei mataʻina lauiloa i le vaitau o ata faʻaonaponei o auala.
“Sa ou te’i i la latou galuega,” o le tala lea a Raymond."Afai e te mafaufau pe faʻafefea ona valiina na mea i atigi apa, o faʻamatalaga e mafai ona latou faʻaopoopoina e ofoofogia."
Fai mai Raymond e fiafia o ia ma isi e matamata i galuega a le tusiata.E masani lava, pe a latou feaei i luga ma lalo o le apefai ma faʻaloloa i luga o le fale mo le galuega faʻamaeʻaina saʻo, o se galuega o le alofa.Ina ia matamata i le faatinoga a le tusiata, fai mai Raymond e tatau ona e sau i Paintbrush Alley i le taimi tatau, e masani lava pe a lelei le tau.
I le faaopoopo atu i ata lautele, o isi galuega lauiloa i le faasologa o loʻo i lalo o le atinaʻeina.O nei mea e aofia ai le faʻaonaponei o le Caravaggio's David and Goliath na saunia e Che Bates ma Inks Davila, ma Leonardo da Vinci's e Maynard Zamora The Vitruvian Man.
O le tusiata o Zoe Flores o loʻo tusia le ata o Cassius Marcellus Coolidge "Dog Playing Poker" ma le "Water Lilies" Pool a Claude Monet.
"O faatufugaga i nofoaga e le masani ai e fiafia e faʻaalia tusiata i le lotoifale ma foaʻi atu nei galuega matagofie i a tatou taulaga pele," o le tala lea a Raymond.
Mo nisi faʻamatalaga e uiga i le faasologa ma le auala e foaʻi ai le faatufugaga a San Angelo i Rare Places, faʻamolemole asiasi i la latou upega tafaʻilagi aloaia ArtInUncommonPlaces.com.
O isi o loʻo faitau: Ua maua e le aufaitusi a San Angelo le taui "Project of the Year" mai le Texas Library Association
John Tufts covers business and research topics in West Texas. Send him news alerts via JTufts@Gannett.com.


Taimi meli: Iuni-04-2021